Kõrvitsaseemneõli „ema ja isa“ maailmas

Traditsioon, kõrvitsaseemneõli

Maailmas, esimene kõrvitsaseemneõli nägi ilmavalgust aastal 1750, kui Štajerskas ehitati esimene kõrvitsaseemnepress ja alates sellest ajast on Sloveenia uhke oma kõrvitsaseemneõli üle. Gea õlitehas sai originaalretsepti järgi tootma hakata alates 1904. aastast ning teeb seda tänaseni.

Parimast parim

Kõrvitsaseemneõli kvaliteet sõltub peamiselt seemnete kvaliteedist. Mida peenem ja kvaliteetsem on seeme, seda peenem on kõrvitsaseemneõli.  

Geograafilise tähisega

Euroopa kaitstud geograafilise tähise registrisse on kantud õli alates 2012
Sloveenia Vabariigi põllumajandus-metsandus ja toiduministeerium on andnud Gea kõrvitsaseemneõlile sertifikaadi ning annab teada, et Gea õlitootjal on õigus toota geograafilise tähisega originaalretsepti järgi kõrvitsaseemneõli.
Gea kõrvitsaseemneõli on kaitstud põllumajandustoode.
 

Gea kõrvitsaseemneõli sisaldab 
valgud 25 - 30%
süsivesikud 4 - 8%
kiudaineid 2–4%
mineraalid (kaalium, kaltsium, fosfor, magneesium, vask, tsink, seleen  ja teised mikroained) 4–5%
vitamiinid E, A, B1, B2, B6, C ja D E = 380 - 850 ppm
fütosteroolid 2,100–5,600 ppm 

Õige ja originaalkõrvitsaseemne õli 

PEAB olema tumerohelist värvi. Väga meeldiva pähklise maitsega. Kõrvitsaseemneõlile on sajandeid omistatud kasulikke mõjusid tervisele ning on tervisliku toitumise vajalik koostisosa. Unustamatu ja ainulaadne kulinaarne ja maitseelamus ning kõrvitsaseemneõli kasutatakse erinevate salatitega, ka kartuli, oaroogadega, liharoogadega, õunaäädikaga, kastmete ja pastaga, suppidega, võimäärete valmistamisel, kohupiimatoodetega.

Ainus õli, mis on

ideaalne vaniljejäätisega!