Vaja läheb:
300ml piima
Vaniljesuhkrut/kaun
želatiinipulber (10 g)
Marjakaste
Ideaalne kui sul on võtta värskeid marju! Sobivad ka
külmutatud marjad! (sellisel juhul on sul vaja veel 2 spl suhkrut).
Ideaalne ja äärmiselt lihtne on kasutada ka Fructali siirupit!
Valmistamine: aseta želatiin külma vette paisuma (tee nii
nagu pakendil on juhendatud)
Samal ajal keeda koor, piim ja vaniljesuhkur (kaunad) madalal
kuumusel kuni keemiseni. Tõsta jahtuma ja lisa ettevalmistatud želatiin ning
sega kuni želatiin on korralikult lahustunud.
Nüüd kalla segu kaussidesse/vormidesse ning antud kogusest
piisab 10-15 portsjoniks.
Sel ajal valmista ette marjad. Külmutatud marjad tasub enne
sulatada, värsked marju saad koheselt kasutada – ehk küpseta marjad suhkruga
madalal kuumusel kuni segu muutub paksemaks. Lase jahtuda ning lisa ettevalmistatud
marjad panna cottale. Pane magustoit tagasi külma, et kogu maiustoit oleks jahtunud.
Fructali siirupit lisa panna cottale kui asud magustoitu
serveerima. Imeilus siirup sobib valge panna cottale imeliselt.
Soovitame omaltpoolt siirupi ja värskeid marju omavahel
segada (sellisel juhul ära kasuta suhkrut)