Sul läheb vaja


3–4 sl oliiviõli
 2 väikest hakitud šalottsibulat
 100 g kõrvitsa viljaliha kuubikuid
 0,5 tl kurkumit, veidikene maitseks sinu vabal valikul vürtse(kaneel, ingver, pipar, kardemon, ingver)
 200 g Arborio risotoriisi 
 2 dl kuiva valget veini
u 1,5–2 l kuuma köögiviljapuljongi
 30 g koorevõid
 50 g parmesani juustu,
 50 g pehmet sulajuustu
 veidi värskelt jahvatatud musta pipart

Pane paksupõhjalisse kastrulisse oliiviõli ja kuumuta selles kiirelt läbi sibul, kõrvitsakuubikud, kurkum (soovikorral ka vürtsid) ja risotoriis, lisades need järjepanu patta. Lisa valge vein. Säti pliit keskmisele kuumusele ja hakka vähehaaval lisama kuuma puljongit, samal ajal risotot vaikselt ja pidevalt segades. Kontrolli vahepeal riisi küpsust. Lõpeta puljongi lisamine siis, kui risoto tekstuur on kreemjas ja riis peaaegu küps. Lõpuks segu hulka või, sulajuust ja riivitud parmesani juust. Serveerides puista pinnale pehmet riivjuustu ja jahvata peale musta pipart.