Klassikaline sügis on ikka õuna-kõrvitsa-koogilõhnaline. Meie küpsetasime õunu põhjas ning serveerides keerame koogi teistpidi. Kindlasti pakkuda soojalt, koos vaniljejäätisega ja Gea kõrvitsaseemneõliga.

Koostisosad:
2 muna
¼ tassi pehmet võid
¼ tassi suhkrut
1 tl kaneeli (jahvatatud)
2 keskmist õuna (kooritud ja viilutatud õhukeselt)
½ tassi kõrvitsapüreed
¼ tassi jahu
1 tl söögisoodat
½ tl soola
½ petti või keefiri
Vaniljejäätis
Gea kõrvitsaseemneõli

Valmistamine:
kuumuta ahi 200 kraadi juurde. Lase munadel toatemperatuuril seista 30minutit.
Sulata või, sega hulka 2 spl suhkrut ja ½ tl kaneeli. Õunaviilud kas kasta segusse või aseta vormile kihiti ning kata seguga.
Ülejäänud või ja suhkur sega omavahel kui segu on kerge ja kohev. Lisa kõrvits ja vahusta ning lisa munad ükshaaval. Igakord sega/vahusta korralikult.


Teises kausis sega jahu, söögisooda, sool ja ülejäänud kaneel. Lisa aeglaselt pett või keefir. Sega korralikult.
Lõpuks jagatuna sega kõrvitsa-munasegu jahu-petiseguga. Kalla taigen õuntele ning küpseta (kontrolli tikuga keskelt). Enne koogi ümberpööramist jahuta kooki umbes 10 minutit. Serveeri kui kook on veel soe koos vaniljejäätise ja Gea kõrvitsaseemneõliga (tilguta jäätisele, et saada mõnus pistaatsiamaitse).